економски кокус као средство рушења уставног поретка

Добијам последњих месеци стално маиове од Ренса Прибуса и не отварам их јер сам случајно уморан и прегледајући сајт а и не сматрам прикладним да читам, оставио свој маил. У маилу од пре неки ( ја ни не гледајући махиално отоворих маил и прочитах кратак текст ) дан каже он, ‘ Пријатељу,
ЦНБС треба да се срами. И док сам веома поносан на наше кандидате и на начин на који су се понашали у синоћњој дебати питања модератора су била веома разочаравајућа и лошу услугу чине њиховој мрежи, нашим кандидатима и вама – гласачима.
РНК неће то трпети. Борићемо се да заштитимо наше кандидате.
Позивам Вас да ми се придружите. Упозоримо мејнстрим медије. Желим да пошаљем поруку модераторима за дебате убудуће да пристрасност неће бити толерисана.
Ако се слажете, молим Вас потпишите петицију’—-итд.
Верујем да 99 посто људи поставља сад
питање ‘ко ти је тај Ренс Прибус?’

одговор је у потпису овог маила

Reince Priebus
Chairman
Republican National Committee ( председавајући републиканског националног комитета )

Кажем, нисам читао ове маилове, нисам грађанин САД нити члан републиканског националног комитета, па чим сазнам како да се одјавим ако та могућност постоји ја ћу то и урадити јер је недолично да ја као грађанин Србије бивам обавештен и једини разлог што ово објављујем је што није у питању никаква тајна, ко год да се пријави па макар и случајно као ја, добијаће ове маил-ове.
Разлог због уопште пишем текст је да покажем како странке у САД нису исто као странке у Србији или Британији. Обе велике странке и републиканска и демократска су лабави савез странака држава чланица и више личе на савезе европских странака ( европска народна партија – чланови су нпр. ЦДУ Ангеле Меркел ДСС из Србије итд, често су и сукобљене међу собом. ) Америчке странке се састају једном у 4 године да изаберу заједничког кандидата
за председника САД. Имају вођство које чине челни људи у конгресу, шеф посланичке групе, бич посланике групе итд.
Ово нису странке, на савезном нивоу, на нивоу С.А.Д. оне практично не постоје. Ипак, у Србији делују НДИ и
ИРИ које су када им је згодно флертују са блискошћу, малтене да су орган америчких демократа или републиканаца. Нису, то су невладине организације. ИРИ чак седи у нашој скупштини у противзаконитом и неуставном телу, телу за које се код нас каже да је неформално тело скупштине иако не постоји ништа формалније у демократији од скупштине и не може постојати неформално тело скупштине а камоли да у њему седи неко ко није изабран од грађана, седи у тзв. економском кокусу. Осим њих у овом телу које је гној нашег друштва не једини али једини тако безобразно стављен на отворено, седе и представници организације која окупља крупни капитал тј. највеће и најмоћније фирме у Србији од којих већини власници нису грађани Србије, та организација се зове НАЛЕД.
23. октобра ове године Владимир Павићевић је напустио економски кокус ‘јер је то неформално тело скупштине скренуло са правог смера’. Овај поступак му служи на част. Истина је да није ни требало да било који посланик седи у оваквом телу, ово тело не постоји и наши закони га не признају. Господина Павићевића познајем површно јер сам пар месеци био члан политичко-правног савета Нове странке где сам поднео оставку почетком фебруара чини ми се као и напустио чланство и делује ми као поштен човек, нико се научен није родио па није ни морао да зна да овакво тело не може да постоји; уз то Владимир је професор а по мом искуству људи који се баве овим послом, било учитељи, наставници, или факултетски професори имају професионалну деформацију да све знају најбоље. Ово није никаква увреда и сам сам код себе приметио нешто слично, додуше не да знам најбоље већ црно-бели поглед на одређена питања. Све усвему служи му на част што је иступио. О овој одлуци посланика Павићевића прочитао сам само у ‘опозиционару’. Могуће је да је и неки други медиј или медији обавестили али нисам пронашао.

http://www.opozicionar.com/vladimir-pavicevic-napustio-ekonomski-kokus/
Не треба сматрати да су други посланици који су чланови овог тела које против свих наших закона чине осим посланика људи из невладине организациије ИРИ и групе НАЛЕД која представља федерацију крупног капитала ту из лоше намере. Ако већ силом тако нешто постоји онда је вероватно и боље бити ту и пратити шта се догађа. Ови људи, из ИРИ и НАЛЕД немају шта да траже у нашој скупштини, скупштину и сва њена тела чине људи који смо изабрали, посланици.
Једини посланик којег сам чуо да говори о овој и те како важној теми је до сада био Јанко Веселиновић.
‘Председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић је рекао да скупштинским правилником није предвиђено постојање кокуса.
-Тај кокус заправо представља интересе страних компанија, те вољу министарства и владе.’- опозиционар.цом
Он је у праву. Проблем који постоји са Веселиновићем је да је изабран на листи оне Тадићеве странке из које је, што му служи такође на част, иступио; међутим, како је изабран на листи његов мандат припада листи и колико год ми било мучно да то кажем, истина је истина, он вишене би по свим правилима парламентаризма могао бити посланик. Уствни суд је пре 7 година донео одлуку да је црно бело тј. да посланички мандат припада посланику што би било тачно да је већински изборни систем ( срећом није, писао сам и о томе, линк

https://nemanjarakas.wordpress.com/2015/03/02/%D0%B0%D1%80%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BD%D0%B5%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B5-%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%86%D0%B8/

) јер је по диктату Тадићевих газда овом одлуком извршио државни удар зарад политичких интереса и одузео 23 посланика СРС, а то је крађа изборне гласова грађана. Тако је настала СНС. Сада се то Тадићу обија о главу. Шупљу, испуњену само завишћу, безобзирношћу и самовољом ( самовољом ограниченом вољом оних изнад њега ).
О ИРИ НАЛЕД и кокусу сам већ писао и дајем линк који би требало прочитати јер мислим да је неопходно знати чињенице у њему представљене да би се овај текст у потпуности склопио

https://nemanjarakas.wordpress.com/2015/09/20/iri-%D0%B7%D0%B0%D1%88%D1%82%D0%BE-%D1%98%D0%B5-%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%98%D0%B2%D0%B5%D1%9B%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D1%83-%D1%83-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B8-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0/

Какве везе имају ове две теме, структура републиканске и демократске странке у С.А.Д. са темом кокуса?
Због овакве структуре америчких странака, боље речено конфедерације странака држава чланица, странке немају контролу над иностраном политиком, не баве се том темом много. Зато је мање или више увек свеједно ко ће бити председник С.А.Д. што се тиче спољне политике.
Чланови америчких странака су људи као ја или Ви: чисто сумњам да би им се свидело како се троше њихове паре од пореза и како се имена њихових странака уствари злоупотребљавају за интересе не америчких грађана већ људи који се крију иза имена нови светски поредак.

Хтео сам и да овим текстом укажем да унутар нпр. републиканске странке има много различитих мишљења и да то што неко припада странци не значи да дели све њене стаовове. Тако је и у Србији. Сви смо слободни људи и ако руководства странака чији смо чланови имају одређени став не значи да их сви чланови деле. Странке нису тајна друштва нити култови. Као и већина ствари у животу не иде увек све како човек замисли. Некада је та линија танкаа у овом тренутку сматрам да морамо бити јединствени и да пре свега ДС и СРС али и других странака ( осим СПС који би  требао бити забрањен ) морају бити свесни овога, и руководства и чланство.

напомена: слику која иде уз овај текст радио сам пре неколико година, види се у позадини пољана небо и сунце. Нису у питању никакви скривени симболи, ДС ( члан сам ДС, тада нисам био ) има симбол сунце на плавом пољу, ово нема никакве везе са тим једноставно небо је плаво сунце жуто трава зелена. Чисто да не буде забуне. Слике које постављам уз текстове и којих сам аутор иначе не бирам по неком значењу већ по осећају у том тренутку.

393872_4009824836781_690461038_n

Advertisements