лажи телевизије N1 и позив на бојкот свих домаћих новина

Очекиване су реакције домаћих медија на одлуку британског народа на референдуму да напусти ЕУ: када кажем реакције мислим пропаганда и бирање вести које им одговарају. Никада се нисам бавио анализом медија као што су информер, пинк и сличних јер ко већ сам не види о чему се ту ради ја му не могу помоћи, не може му помоћи ни свети Павле. телевизија Н1 која из мени потпуно несхатљивих разлога међу тзв. демократском Сријом којој генерално и сам припадам ужива поверење ( у неколико наврата сам на овом блогу разоткрио преваре телевизије н1 и блица ) покушава да нас убеди како су људи који су гласали за излазак из ЕУ примитивни и преварени од стране Најџела Фаража и УКИПА. Кажу да је Фараж преарио гласаче тако што је рекао да ће новац који више не буде ишао у Брисел ићи у здравство искључиво. То он никада није рекао, то је рекао један од људи из кампање за излазак из ЕУ који није значајна политичка фигура а очигледно је и зашто ниије значајна фигура баш из ове изјаве. Зашто би се тај новац користио баш искључиво за здравство а не и за путеве, железницу, пољопривреду….? ТВ Н1 је у тескту на свом сајту рекла само како је Фараж преварио гласасче, али поставили су и видео линк где он објашњава да све то није истина. То наравно нису превели. Извештавају о петицији где неки грађани траже да се референдум понови, извештавају о захтеву неких грађана Лондона и од недавно градоначелника Лондона Садика Кана из лабуристичке партија ( муслимански активиста ) да се Лондон отцепи од остатка земље ( Кан додуше не тражи отцепљење отворено ): какав патриотизам. Ипак, н1 нас убеђује како је ово позитиан развој догађаја, како су малтене сви грађани Лондона за ово ( Лондон је гласао 60 према 40 за ЕУ, остатак Енглеске отприлике 65 према 35 за излазак из ЕУ, Шкотска отприлике 2 према 1 за ЕУ, Северна Ирска 55 према 45 за е ЕУ, Велс 55 према 45 за излазак из ЕУ, Гибралтар 95 према 5 за ЕУ, укупни резултат је 52 према 48 за излазак ) и да оваква петиција представља софистициране и толерантне људе: као што сви знамо,веома је толерантно не прихватати демократски и слободно изражену вољу народа.
цитат са сајта н1
‘Više od 40.000 ljudi je potpisalo peticiju na sajtu change.org gde se gradonačelnik Londona Sadik Kan poziva da „proglasi London nezavisnim od Velike Britanije i podnese njegovu kandidaturu za ponovni ulazak u EU“.

Na juče održanom britanskom referendumu 60 odsto glasača Londona glasalo za ostanak Uniji , ali je većina na nivou kraljevstva bila za izlazak zemlje iz EU.

„London je međunarodni grad i hoćemo da ostanemo u srcu Evrope“, navodi se u peticiji.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan je i sam izdao saopštenje u kojem je tražio da London bude uključen u pregovore o izlasku Britanije iz EU.

„Presudno je da London ima glas tokom tih pregovora, kao i Škotska i Severna Irska“, dve oblasti koje su takođe većinom glasale za ostanak u Uniji, rekao je Kan i dodao da je presudno da zemlja ostane član jedinstvenog tržišta.’

Међутим ни н1 нити било који други медиј се није потрудио никада у прошлости да представи УКИП, странку која је водила кампању за независност нити лидера УКИПА Најџела Фаража. Никада нису известили о подршци и симпатијама коју је УКИП јавно давао нашој Србији и територијалној целовитости наше земље. Било је много приче о пријему Косова у УНЕСКО али ни једна једина реч о пријему Косова у европску банку за обнову и развој којој је премијер Вучић неуставно предао многе надлежности државе, на шта наравно није имао право и за то му мора бити суђено јер је у питању акт велеиздаје; на пријем Косова у ЕУ реаговао је УКИП, издали су саопштење у којом су оштро осудили овај напад на суверенитет Србије и дали примере о криминалном понашању и проневерама европске банке за обнову и развој, између осталог и то да је високи функционер ове институције у Русији осуђена на затвор због криминалних активности. Посланици УКИП у европском парламенту су неретко говорили о нефер третману који ЕУ има према Србији, поредили су услове нашој земљи од стране ЕУ са ултиматумом Аустро-Угарске 1914, рекли су да уместо да ЕУ поштује културно наслеђе Србије и користи Србију као посредника у односима са Руисјом, ЕУ се понаша према Србији као према колонији. Најважније, нико од наших мејнстрим медија а ни странака нажалост није објаснио јавности да ЕУ није демократија, да ЕУ парламент не може да доноси законе нити било какве друге одлуке већ служи само као говорница и може да да препоруку међутим одлуке и законе доноси орган који чине неизабрани људи иза затворених врата. Да ли се српски народ вековима борио за слободу због тога? Да ли је за слободарски српски народ прихватљиво да се не пита ништа и да одлуке уместо јавно и слободно изабраних посланика који по нашим законима морају све што раде да раде јавно ( наш парламент нажалост није онакав какав бих ја хтео да буде, нимало, али тако је народ гласао и око тога нема приче, воља народа се мора поштовати ) уместо тога да одлуке доносе фантоми у европској комисији који одлуке доносе тајно и које нико није изабрао? Да ли нам је н1 икада рекао да је у ЕУ забрањено користити производити и увозити старе добре едисонове сијалице већ се морате у свом дому користити оне нове спиралне сијалице које производе врло непријатно светло? Да ли је било који медиј поставио питање ‘зашто’? Какво је то друштво које наређује својим грађанима какву ће сијалицу користити у свом дому? Какво је то друштво које човеку не да слободу ни у рођеној кући?
н1 нас убеђује како ће Британија економски пропасти ван ЕУ. Британија је 6. економски најмоћнија нација на планети са веома развијеном индустријом. Највећи извоз Британија остварује баш у земљама ЕУ, не због чланства у ЕУ, већ зато што имају добре производе. Ко мисли да ово није тачно, нека сачека пар година и видеће.
Немачка ауто индустрија већ је контактирала Британију у жељи да наставе трговину: немачке произвођаче аутомобила нимало не занима да ли је неко тржиште део овог или оног политичког блока, жеља им је да зараде. Немци праве одличне аутомобиле и Британци их купују у великом броју, Британско тржиште је једно од најважнијих за немачку индустрију.
Н1 је део ЦНН империје а нешто се не сећам да су икада известили о томе да и ЦНН и МСНБЦ и све друге велике ТВ станице у САД никада у историји нису имали мање поверење јавности и мању гледаност него у последњих годину и по дана. Нико им не верује, нико их не гледа. Баш зато што извештавају исто као и н1, пристрасно, бирају које ће вести да објаве а које не а често једноставно сами произведу вест. Као експерте и аналитичаре у програм позивају људе за које нико никада није чуо ( нико није чуо јер се ни по чему нису прочули и нису експерти ни у чему ), ти исти ‘експерти’ се појављују стално без обзира што им прогнозе у 95 посто случајеа испадну нетачне. То су углавном разни ликови из НВО сектора. Да су заиста стручњаци или паметни и харизматични људи били би изабрани народни представници, научници, писци, уметници, успешни пољопривредници, инжењери… Међутим нису ништа од свега тога, једноставно власници ТВ станице финансирају исте те НВО.
Људи све више гледају алтернативне медије као што су infowars ( који гледам скоро сваки дан ) или the young turks ( њих искрено нимало не волим ) и ослањају се на писане интернет медије као што су drudge report i braitbart и блогове. Што се тиче Садика Кана ако му се не свиђа демократска одлука његових суграђана и ако жели да отцепи Лондон од Енглеске јасно је да он ради директно против земље коју очигледно не сматра својом и жели да је претвори у вахабистичку џамахирију. Можда би требао да се одрекне држављанства земље која је толико назадна да дозвољава такве страхоте као што су слободно изражавање воље својих грађана. Можда може да тражи азил у Саудијској Арабији.
Честитам народу Велике Британије на демократском процесу и на поново стеченој слободи. Захваљујем УКИП-у на фер односу и подршци према мојој Србији.
Ја већ скоро две године не купујем никакве новине а 5 година не гледам тв јер не волим да ме лажу. Поготово ми не пада на памет да дајем новац непријатељу. Позивам све који имају приступ интернету и не морају да зависе од новина да ми се прикључе и да бојкотујемо штампу. Гласајмо новчаником.

205714_1880006272648_1478156_n

Advertisements