Шта је алт рајт (alt-right)?

 

У кратком обраћању штампи прекључе Хилари Клинтон је напала протикандидата Трампа низом невештих, вештих и непоштених оптужби.
Пошто је госпођа Клинтон кандидат глобалиста ово се обраћање као и уосталом цели избори у с.а.д. тичу и нас.
Госпођа Клинтон је напала Трампа везујући га за новинара, радио водитеља и оснивача медијске куће infowars Алекса Џонса ( Џонс је познат као ‘теоретичар завере’, устари је изузетан истраживачки новинар и открива праве завере и подржава Трампа ) чиме је учинила услугу и њему а и свима нама који смо против Сороша, трилатералне комисије ( интересантно је да је Жељко Митровић, угледни београдски сатаниста, недавно у отвореном писму напао Сороша иако је Митровић члан трилатерале – они раде заједно, не дајте се преварити, то је само циркус да и се створила илузија да постоје некакве де стране па да онда ми као станемо на страну једног од њих ) и сличних, ми  који пратимо infowars, обзиром да покрива вести које мејнстрим медији или не желе или не умеју или тј. најчешће не покривају или једноставно лажу. Што се више шири истинита информација информација то боље. Зато, хвала јој на овој медеђој услузи коју је учинила самој себи и новом светском поретку.
Напала је противкандата и тако што га је мање или више назвала лидером алт рајт покрета, тј човеком који у мејнстрим уводи овај покрет са маргине. Истина је да људи који се декларишу као део овог покрета угланом подржавају Трампа али то не значи ништа – када постоје само два велика кандидата свакојаке различите фракије које често никакве везе немају једна са другом подржаће овог или оног. Марскисти подржавају Хилари Клинтон, а од тога нема скоро ништа горе па не значи да је она марксиста, на пример.
Шта је алт рајт?
Сам израз је игра речи, значи алтернативна десница истоврмено алт рајт је десно алт дугме на тастатури.
Каква је идеологија овог покрета је доста теже питање најише из разлога што овај покрет као права политичка артикулисана идеологија реално не постоји. Хилари Клинтон једноставно лаже преувеличава и корисити се свим могућим средствима да скрене пажњу са своје корупције,  и отворено речено, чудног и мрачног понашања и прошлости.
У окир алт рајт ставила је многе људе који немају никакве везе са овим покретом. Ипак, тема је интересантна, штавише недавно сам писао о њој у тексту из три дела ‘iq, друштвено уређење и инвазија’. Нигде додуше нисам споменуо израз алт рајт једностано јер није у том тренутку било релевантно. Релеантно постаје сада када намерно госпођа Клинтон и мејнстрим медији стварају тему.

Иако не постоји политичка странка која би предстаљала алт рајт постоји непрофитна организаија ‘америчка ренесанса’ на чијем је челу Џаред Тејлор која рецимо најбоље представља њен интелектуални центар.
Предавања која организују су често изузетно интересантна и интелектуално изазовна. Алт рајт полази од научног рада одређених социолога и психолога ( многи од тих научника немају никакве везе са овом политиком, једностано се баве својом науком) а та истраживања дају податке да постоје одређене разлике у интелигенцији између различитих раса. За разлику од многих других група које имају расну мотиацију као политички мотив америчка ренесанса нема ништа проти Јевреја јер су биолошки компатибилни.
Укратко, а затим дајем линк на претходна три текста из серије ‘iq, друштвено уређење и инвазија’ ( ако Вам је тема интересантна онда прочитајте обаезно и њих јер иначе нема поенте): постоји значајна разлика међу људима, тј. расама људи и није оно што чини препреку за заједнички жиот боја коже већ разлика у интелигенцији. Глобалисти знају за разлике међу људима, међу расама и зато намерно стварају догађаје као што су инвазија Европе и отоворене границе да би долазило до сукоба. Ово је општепознато, последњи део, рекао бих. Мени је пролем са алт рајтом једностано што ми се ти људи нешто не допадају на пример Џаред Тејлор када гледате њего јутјбу канал седи у својој радној соби и прича изањега су полице са књигама, сликама предака рекао их и људска лобања. Не мора то ништа да значи, једностано мени је наопако да неко држи људске посмртне остатке у кући. Друга ствар, нема ту неке идеологије, то је све засновано на науци. Ипак, ово је само интелектуални центар, много је људи који се декларишу као алт рајт а нису расисити нити су агресини, штаише цео алт рајт покрет је против интеренционизма,   једноставно се боре за свој живот. Ја сам у контакту са неким од тих људи из Енглеске и с.а.д. и сасим су ок и отворени за сарадњу јер ипак имамо заједничког непријатеља. Пошто тај покрет  нема центар нити вођу то је ипак група која има много разлика, али оно што је заједничко отприлике је да се залажу за границе, културу и језик као основу нације, сматрају хришћанство у културном и цивилизацијском смислу  изанредном стари иако нису класично религиозни, не воле марскизам, национално свесни… Укратко, Хилари Клинтон покушава да сатанизује противкандидата преко покрета који уствари ни не постоји и свакојаких људи ту има, лако је узети цитат неког од њих ко је неки наопак човек и онда рећи да је то оно што Трамп подржава. Није лоша тактика за прљаву политичку кампању, али јасно је да то ради, па неће баш да јој пође за руком, рекао бих.


сада ћу једноставно прекопирати претходна три текста
iq, друштвено уређење и инвазија
Већ дуже времена истражујем тему о којој је реч у тексту и први пут сам имао дилему да ли треба уопште причати о овако нечему; међутим, дух је изашао из боце и сматрам да је корисно поделити ова непријатна сазнања понајвише због насилне инвазије Европе под диригентском палицом Џорџа Сороша јер дајем вам реч да ови људи имају све ове податке. Ако пошаљете људе ниске интелигенције – тзв. имигранти нису крем друштава из којих долазе, који су млади мушкарци са високим нивоом тестостерона (Африканци имају виши ниво тестостерона него белци, белци виши од Азијата ) који су углавном функционално неписмени ( лако ме је демантовати, нека држава одради серију iq тестова међу тзв. имигрантима ) у средину где су људи интелигентнији и образованији, за њих у таквом друштву нема места и долази до сукоба. Знамо за масовна силовања од стране имиграната – висок тестостерон, немогућност самоконтроле због слабог схатања узрока и последице и ниске свести. Други разлог је: ови резултати могу бити и уствари у овом тренутку јесу злоупотребљавани да се уведе олигархија интелектуалне елите која ‘зна боље од народа’. Вучић је по речима војводе Шешеља присталица Мусолинијевог корпоративизма тј. фашизма тј. комунизма – иста ствар. Вучић корак по корак уводи овакав друштвени поредак.
Интерент портал intermagazin
http://www.intermagazin.rs/istrazivanje-britanskog-psihologa-srbi-su-priglupi-pola-afrike-su-debili/
објавио је текст где се говори о истраживању др. Лина са униерзитета Алстер у Северној Ирској а који даје податке његовог истраживања о коефицијенту интелигенције од земље до земље. Ово није прво овакво истраживање. Аутор текста је био веома узнемирен и љут као и читаоци који су остаљали коментаре, разумљиво, јер подаци које је Лин објавио кажу да је у Србији просечан iq 89. Ови резултати кажу и да је просечан iq у црној Африци 70. Ово није прво такво истраживање, већ је тему започео контроверзни професор Раштон који је и родоначелник овог истраживања а који је и сарађивао са Јеленом Чворовић са етнографског института САНУ. Резултати су слични Линовим резултатима. По Раштоновом мишљењу нижи iq код народа на Балкану је резултат миграција, тј. најинтелигентнији су отишли.

http://philipperushton.net/wp-content/uploads/2015/02/Data-on-the-Ravens-Standard-Progressive-Matrices-from-Four-Serbian-Samples-2009-by-John-Philippe-Rushton-Jelena-%C4%8Cvorovi%C4%87.pdf

Треба напоменути да постоје разне врсте интелигенције и да сам чуо психијатре који кажу да методи којима се иста мери нису добри; било како било, све државе и војске света их користе. Уколико је iq испод 85 та особа није способна да служи војску.

Ови подаци су можда тачни а можда нису: једини начин на који је могуће оповргнути податке који су предстаљени је тако што се уради друго истраживање. Љутња није аргумент. Нема поенте љутити се на податке. Подаци су чињенице. Оне немају идеологију нити циљ. Уколико постоји сумња у истинитост истих онда се мора извршити друго истражиање. Најбољи начин је да се тражи од државе Србије да објави податке, најбоље резултае бар што се тиче мушкараца има војска тј. док се још вршила регрутација јер сви смо радили тестове интелигенције на регрутацији. Ту је и САНУ која свакако има ове податке и зна да ли су валидни или не. Пре поласка у основну школу сви радимо тестове интелигенције. Оделења се стварају тако да у сваком оделењу има мали број изузетно интелигентне деце која постављају стандард. Истраживања кажу да квалитет наставника није много важан, услови у учионици немају никаве везе, важна је структура унутар оделења.
Професор Раштон се први бавио темом али књига the bell curve (гаусова крива) из 1994 год. аутора Ричарда Харисона и Чарлса Мареја која се бави интелигенцијом у једном поглављу објављује резултате који су два научника скупили у С.А.Д. а у односу на расе. (Биохемичари кажу да постоји 9 раса, Обично мислимо да постоји 3 ). Ово истраживање чији резултати никада нису оповргнути обухвата само с.а.д. Резултати кажу да Азијати имају просечан iq 106, белци 100, афроамериканци 84.
Јевреји Ашкенази имају највиши просечан iq од 115. Треба напоменути и да је Немачка за време НСДАП укинула ове тестове. Не знам зашто.
Од познатих личности имамо резултате покојног америчког председника Кенедија – 117 и Касијуса Клеја тј. Мухамеда Алија – 78.
Имамо и резултате оптужених на нирнбершком процесу. Најнижи је 106 највиши 143. Геринг је нпр. имао 137 као и адмирал Дениц, Розенберг 127, Шпер и Хес 120 итд….

Да ли су резултати тачни или је у питању нека мутљавина не знам, искрено верујем господину Чарлсу Мареју и резултатима из the bell curve али што се тиче резултата професора Лина и Раштона ту има места сумњи, без обзира што је професор Раштон прави озбиљан научник господског понашања и такође нисам чуо никакве озбиљне аргументе који би оповргли резултате, сумња је опрадана јер је његово истраживање финансирано од стране pioneer фонда чији је покојни Раштон касније био председник. То и даље није аргумент. По резултатима Раштона и Лина најнижи iq имају Бушмани и Пигмеји- 54, затим Абориџани 60, субсахарски Африканци 70 Арапи и Индијци 85 itd….Понављам, држава Србија има све ове резултате. Необично је и то што би по данашњим стандардима Кенеди имао iq 112.( или ниже нисам сигуран колико пута је мењан стандард ). Dr. Linda Gottfredson каже да последњих деценија iq значајно расте тако да је неопходно померити резултате тако да средина остане 100. По речима Dr. Linda Gottfredson ‘дешава се нешто биолошки.’ Уколико је ово истина, да микроеволуција овако драстично последњих деценија напредује онда је то нешто невероватно и много значајније од теме којом се бавимо овде.
Нисам знао шта да мислим о свему овоме док нисам пронашао тајни снимљени разговор између Ричарда Никсона и амбасадора у УН Даниела Патрика Мојнехајма из 1969. ( 15 год. пре него што је јавност сазнала ило шта о теми )године где говоре о овоме. Никсон каже како ‘председник ово мора да зна али ако га ико пита о томе мора да негира.’Заиста, нисам до тог тренутка никада мислио да нешто треба
крити од народа али заиста не видим да било шта добро може да произиђе из јавног објављивања ових резултата. линк за разговор.

Пошто је ово веома важна и дуга тема, одлучио сам да напишем текст у наставцима, наставак ускоро следи. Ко зна енглески оаезно преслушајте Никсонов разговор. У наставку ћу превести на српски. Биће речи о односу друштвене организације државе и iq.

‘Боже сачувај нас од академије.’- Дејвид Ајк
Дакле, јесу ли резултати тачни или не? Да ли је у Србији просечан iq 89? Војска, као што је речено у првом делу овог текста има резултате за сваког мушкарца који је био на регрутацији,држава има резултате за буквално сваког јер свако ради ове тестове пре поласка у осовну школу,на основу тих тестова формирају се одељења тако да буде мали број врло интелигентне деце у сваком одељењу, етнографски институт САНУ има члана која је заједно са професором Раштоном вршила ова истраживања у Србији… Много питања. Најеће је питање зашто аутор (тј. ја) уопште пише о овој теми и у чему је поента, зашто ме то интересује? У нормалној ситуацији не би ме интересовало нимало.
два су разлога, наизглед неповезана са питањем разлике у iq код разних народа

Извињавам се читаоцу што ћу остатак текста писати на начин који сматрам јефтиним – у првом лицу и на начин као да читаоц седи са мном и разгоарамо. Тема је веома пипава, необична и пре свега круцијално важна, плус кратка писана форма је веома незахвална за овако обимну и важну тему.

1. план за укидање демократије и увођење система олигархије где и владала елита најинтелигентнијих ( ко је најинтелигентнији и елита бирали би они сами, што је рекао Стаљин ‘није важно ко гласа већ ко броји гласове’), све под изговором просвећености и социјалне једнакости, друштени систем који најбоље визуелно показује пирамида.
Ми и сада имамо систем где влада елита, када гласамо водимо рачуна да су људи за које гласамо паметни и људи у које имамо поверења. Циљ је да се то право одузме ‘обичним људима’ јер не умеју да процене штаје добро а шта не. Дакле, имаћемо вероватно интелигентне али што се тиче онога ‘вредни поверења’ – збогом. Као добар пример који је вероватно и тачан даће нам блискоисточне и афричке диктатуре – када постоји диктатор онда народ живи релативно добро економски а демократије не функционишу. То јесте истина. Демократија функционише само ако грађани учествују активно. Да ли тамо демократије не функционишу зато што немају традицију слободног политичког избора па би им требало времена да се навикну или зато што имају низак iq – неважно. ( теорија коју сам недавно чуо из академских кругова је да демократија функционише само уколико је просечан iq 90 или преко, што има неке логике али тотално занемарујући гомилу других фактора ( на пример ми Срби сви имамо различито мишљење о свему и једноумље може само систематским лагањем бруталном силом и посрамљивањем људи ( као што је случај са такозваним говором мржње и политичком коректношћу што су само други називи за цензуру ) да се наметне: ‘Боже сачувај нас академије.’

Да не буде забуне, не мислим да било ко одових научника има лошу намеру, усвари користе се научним методима и то што их неки називају расистима је само из немоћи јер немају аргументе којима би се супротставили – једноставно, професори немају много искуства у пракси. Прошлост показује да су теорије које звуче одлично и логичне су, када крену да се спроводе најчешће не испадну онако како је замишљено. Дуга и друга тема.
Као пример дајем изјаву невероватно одвратну изјаву немачког председника да ‘није проблем у елитама већ у популацијама’ од пре неки дан и текст господина Истока Павловића у ‘политици’ где он говори да елите треба да одлучују да ли ћемо ићи нпр. у ЕУ или не јер како он каже он се у то не разуме. Он је професор универзитета, његов текст објављује најстарији и један од најугледнијих ( некад било, додуше ) дневни лист на Балкану а он не разуме ништа. Како?
Он овде каже и ‘Sličan stav je u svojoj kolumni nedavno izneo čuveni britanski biolog Ričard Dokins. Iako je jedan od najpoznatijih živih naučnika na svetu, otvoreno je rekao da se ne razume u EU, jer se time ne bavi, i rekao je da o tome treba da odlučuju ljudi koji se time bave.’.

Не треба заборавити да су људи који се у Србији ‘тиме баве’ Александар Вучић, Маја Гојковић, Бечић, Зорана Михајловић…Укратко, веома интелигентни и пословично поштени људи.
Ричард Докинс није ни у лудилу један од најпозатијих живих научникана свету. Он је медијска драга, извините на изразу али баш је тако. Докинс има став о свему иначе, једино се не разуме у ово. Погледајте на јутјубу, све Докинс зна. Највише причао о томе како Бог не постоји и како су људи који верују у Бога глупи. Ја ћу овде дати линк за интервју професора Берелинског који јесте прави и признати научник и кога нема сваки час на телевизији, нити га зову а нити да га зову и имао времена. Зато што се бави науком а не јефтином самопромоцијом. Берелински каже како врхунски математичари вриште од смеха када се спомене теорија еволуције јер су статистички вероватноће да случајно прво ни из чег настане нешто па затим да се случајно нека једињења споје и тако даље… Нико не спори микроеволуцију али еволуцију да. Она можда јесте тачна али не постоји никакв доказ да је тачна. То није наука, наука су чињенице а не претпоставке.

Да се вратим на генијалног господина Истока: Господине Павловић, Како знате ко су људи који се у то разумеју? Ко су онда они који умеју да одлуче? Ако ја кажем да се најбоље разумем и нико други осим мене не треба да се пита, јел’ то онда то? Како је могуће да буде објављен у угледним новинама текст човека који нема интелектуални капацитет да обради својом главом информације о свету око себе? Мисли ли редакција да ово народу није сумњиво? Уосталом, поштовани читаоче, прочитајте сами па процените. Уствари боље дајте некој елити да прочита па ако одлучи да смете и Ви да прочитате онда тек…

.http://www.politika.rs/sr/clanak/358313/Zasto-je-greska-da-narod-odlucuje-o-clanstvu-u-EU
2. режирана масовна емиграција
Пре отпилике годину дана почеле су оне такозване миграције, како су нас медији и политичари како домаћи тако и светски од првог дана убеђивали спонтане миграције несрећних људи који спашавају голи живот, а уствари организоване у циљу дестабилизације, немира,крви и уништења националних држава Европе. Кроз Србију је прошло 600.000. људи без икакве провере и најважније противно нашем закону, о чему сам у детаљ писао и писао много на овом блогу. Полиција ми је послала како закон и налаже податке које сам тада тражио: у том тренутку од 37.000. људи који су прешли границу Србије само је нешто мање од 200 тражило азил или судсидијарну заштиту, дакле остатак је пуштен по налогу Владе противзаконито у земљу.У међувремену, Влада Србије је издала уредбу која поништава поједине тачке закона о азилу што је противуставно и представља чин државног удара јер је уредба нижи правни акт од закона – из тога следи да та уредба правно неважећа и не обавезује никога да поштује ( напротив, државни службениису дужни да бране Устав што значи да су дужни да одбију ило какву наредбу која следи из ове уредбе. Службе безбедности би требало да ухапсе чланове Владе због велеиздаје).
Људи из читавог света, из Гане, Сомалије, Еритреје, Афганистана, Пакистана у истом тренутку крећу тобоже случајношћу у истом правцу. Иза свега овога стоји Џорџ Сорош који је можда само једино видљиво лице овог организованог крининалног геноцидног подухвата а можда је само он и мозак и срце и мотор целе операције: то не знам, не желим да нагађам. О томе сам детаљно писао, линк овде

Самит ОЕБС – издајници грађана Европе на скупу
Видимо примитивно понашање тзв. имиграната, они напaствују жене, причају којешта ( нпр. ‘храна је лоша у кампу, дајте нам новац да купимо храну у продавници.: када видимо ово прва реакција је да су ови људи зли и арогантни а истина је да су глупи уствари што не значи да нису опасни, напротив, јер ако је арогантан човек паметан неће јавно причати овакве нечувене ствари, биће му јасно какву реакцију изазива ово, биће препреденији. Даље, у земљама одакле долазе заиста Владе дају храну и слично…) плус ово јесте централни део плана за изазивање расног рата. Људи који пролазе а неки и остају у нашој земљи – обзиром да су ушли противзаконито без обзира што је наша Влада рекла да је законито морају бити избачени из земље а чланови Владе похапшени и мора им бити суђено –
наставак следи

Као што сам рекао у претходним наставцима имао сам први пут у животу недоумицу да ли о овако нечему осетљиом уопште треба да пишем али обзиром да се резултати објављују јавно и већ годинама ти резултати, не знам јесу ли тачни или не, стварају разумљиво незадовољство и гнев код мог народа одлучио сам да је ипак корисно а у овом тренутку, мислим на инвазију Европе из разних крајева света, и неопходно. Комбинација ниске интелигенције ( људи који пролазе а неки и остају у Србији нису најбољи из тих земаља, напротив, они остављају своје породице, жене и децу ), неписмености или функционалне неписимености, чињенице да су то млади мушкарци високог нивоа тестостерона, карактерно лоши јер напуштају породице због наде да ће имати негде другде ‘леба без мотике, из веома необичних средина где је нормално понашати се према женама као према нижим бићима и сексуално их злостављати доводи наше грађане у опасност. Поготово сада када је Влада Мађарске потпуно затворила границе што је и дужност Владе, да заштити своје становништво. Наша Влада као и Влада Немачке и скоро целе ЕУ за то време ради сасвим супротно и све нас доводи у опасност. То им и јесте циљ. Ово се неће добро завршити. Неко ће рећи да сам расиста: не вреди да убеђујем да нисам и да ме нимало не интересује тема у том смислу јер појединац и слободна воља су битни а не група и раса, али нека свако мисли шта жели, свако има мишљење, већ да ми је циљ да одбранимо шта се може одбранити, представљам информације које људи који се баве овим организованим криминалом и покушајем рушења националних држава у циљу увођења глобалне диктатуре злоупотребљавају: они желе расни рат и хаос, крв је црвена свима нама, њима не представља никакву разлику боја коже, важно је да лије крв. Ко је ту расиста? Ово није ситуација где ја нпр. човек оде неким послом у Африку или негде на блиски исток и заљуби се у жену оданде: то је природни ток ствари. Неко ће рећи да то није у реду и да расе не треба да се мешају али љубав не бира и апсолутно се не слажем са тим мишљењем. Овде говоримо о режираној инвазији где кривци нису ти људи који долазе онолико колико су криви Сорош и његова екипа која манипулише њима.
Парафразираћу једног језуиту ( ни мање ни више ) чијег се имена не сећам: ‘Не чините никакву услугу библији уколико је посматрате као научну књигу јер научне књиге застаре за 15 година због нових открића а свето писмо проалази тест времена већ 2000 година.’
У праву је, заиста наука у данашње време напредује невервоатном брзином поготово у области генетике и треба свако истраживање гледати кроз ту призму – оно што се пре 10 год. сматрало псеудонауком данас је општеприхваћено, како будемо знали више поготово о генетском коду и биохемији можда ће подаци бити одбачени, можда прихваћени, можда ће бити закључено непто треће; истовремено, не треба се љутити на податке нити називати научнике расистима и империјалистима. Људи раде свој посао. Иначе висок iq не значи благослов сам по себи, нпр. човек са највишим измереним iq 2оо није завршио факултет, радио је као избацивач, укратко није лако изгледа уклопити се.
Можда неки од њих фалсификују податке али ако се таква оптужба изнесе мора да постоји доказ. Даље, многи из нашег народа и не само нашег народа већ и академске левице у свету која није изнела никакве аргументе већ се бавила политичком коректношћу уместо науком( дајем линк деате професора Раштона и Дејвида Сузукија из 1989. где можете видети ово на примеру ) се изузетно увредила јер подаци који су радили професор Лин и професор Раштон показали да је просечан iq око 90. По овим подацима просечан иљ у свету је 90 а не 100 као што је званично схватање. Људи код нас су пројектовали бес на Лина ( лик стварно није нарочито симпатичан али то није аргумент) сматрајући да гаји мржњу према Србима и расизам према црнцима и људима јужноазијског порекла где спадају и Цигани, можда то и јесте тачно, не знам, међутим истраћивања професора Раштона рађена у Србији су рађена у сарадњи са еттнографским институом САНУ. ( дајем слике и линкове где пише да су ова истраживања плод сарадње Универзитета Западног Онтариа и САНУ, у једном примеру се и философски факултету београду. )

chch2ch3

http://philipperushton.net/wp-content/uploads/2015/02/Data-on-the-Ravens-Standard-Progressive-Matrices-from-Four-Serbian-Samples-2009-by-John-Philippe-Rushton-Jelena-%C4%8Cvorovi%C4%87.pdf

http://philipperushton.net/wp-content/uploads/2015/02/Maternal-IQ-and-Child-Mortality-in-222-Serbian-Roma-Gypsy-Women-2008-by-John-Philippe-Rushton-Jelena-%C4%8Cvorovi%C4%87.pdf

http://philipperushton.net/wp-content/uploads/2015/02/General-Mental-Ability-in-South-Asians-Data-from-Three-Roma-Gypsy-Communities-in-Serbia-2007-by-John-Philippe-Rushton-Jelena-%C4%8Cvorovi%C4%87-Trudy-Ann-Bons.pdf

Дакле,није то напад са стране на српски народ, нити је логично љутити се на податке или научника а да се не уради друго истраживање: можда покаже различите резултате, можда исте. Није ништа страшно ни да су ти подаци истинити уствари веома је добро знати све информације поготове оне о себи. Генетски фактор, рекао бих као лаик у овај области мислим да није споран, уколико је мој отац био висок 1,80 тешко да ћу ја бити висок 2 метра.

Нико додуше ни не тврди да је генетика једини фактор, само је питање колико је битан.
Оно што је мени необично је да су сви ови истраживачи социолози психолози и из области политичких наука – нема психијатара. Има ту места сумњи. Било би интересантно нпр. урадити и истраживање односа коефицијента интелигенције у односу на различите крвне групе. Можда има и ту неке везе. Осим интелиенције врло су важне друге психичке особине, поремећаји личности, неурозе, психозе итд.. Даље, како каже Никсон у тајном разговору са Патриком Мојнехајмом 1969 год. када је сазнао ове резултате ( говори о афроамериканцима, не треба заборавити да је ово 1969., потпуно друго време и из овог разговора се види да Никсон има велику жељу да пружи шансу овим људима да успеју )’ Има много других области где су они далеко бољи од нас и треба да буду поносни на то…Спорт (…) Музика, плес… Јесу ли ове ствари неважне, да ли постоје да би се попишало на њих? Дођавола,не! Јако су важне. Даље, поезија: имају слободан и течан стил који доприноси изузетно нашој култури.’ Српски народ је имао током векова а има и данас велике песнике, српска поезија чувена је и веома цењена у свету, Гете је учио српски да би могао да чита српску народну поезију у оригиналу , један од браће Грим рекао је да је српска народна поезија међу најбољима у свету, нажалост наши млади а и старији песници немају прилике да објаве радове. Наша култура је на самрти а народ који не негује своју културу је мртав народ. Границе, култура, језик – укратко то је оно што чини нацију. Да ли нам је иљ испод просека Европе? Као што већ рекох, војска има све те податке. Влада има све те податке јер се на основу тестова пре прво разреда формирају оделења. И да јесте тако, па шта? То је што је. И да јесте и да није нећемо знати док не урадимо истраживање, ми смо емотивни људи што уопште није лоше али емоције нису аргумент. Важно је напоменути: уколико је просек 90 то значи да половина популације има иљ изнад 90 а половина испод. То значи и да пратећи гаусову криву има и даље изузетно интелигентиних људи. Имамо Теслу. Имамо Пупина. Додуше, они су отишли ван земље јер није могуће генијалне идеје за које је потрено много новца остварити у малој средини. Имамо Милутина Миланковића чији се лик налази на новчаници од 2000 динара а чије проучавање сунчевих мена колико сам разумео потпуно разбија наратив о климатским променама изазваним човеком: климатске промене су природна ствар одувек су се дешавале, до пре 12.000. година имали смо ледено доба а нешто нисам чуо да је тада било неких фабрика и загађења. Имамо и данас светски признатих научника, неки су на моје чуђење чланови САНУ.( нека ми САНУ не замери, волим да их задиркујем, сви воле да задиркују САНУ линк за кратак хумористични стрип на ову тему који сам радио пре пар година

https://nemanjarakas.wordpress.com/2015/02/11/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%98%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B2%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D0%BE/

) Држање оваквих података у тајности јесте разумљиво али и опасно јер свако знање може се употреити за добро и за зло. У прошлом делу сам објаснио у чему је опасност, укратко – спајање друштвених наука и биологије и генетике зарад старања саршених друштава за сваку земљу. Овакве теорије доводе то тотатлитарних друштава где влада елита. Можда такве теорије и нису из лоше намере конструисане, а чини ми се да то управо покушаваданамсепродаовде у Србији ( приметили стешироку владајућу коалицију странакакојеидеолошки никакве везе немају једна са другом… Чудно ) Професор Ниборг из Данске управо пише књигу која се бави овим. Не треба узети ово за зло добром професору јер се човек баи науком и као и ја брине за будућност своје земље која ће постати опустошена земља ако буде поплављена људима из других земаља. Ја сам додуше мислио да то о чему пише сви некако знају, када су neocons напали Либију, Ирак, Сирију итд. врло добро су знали да тамо демократија неће фунционисати баш из разлога о којима је овде реч и зато су их под маском ширења демократије и напали, да униште та друштва. Зато је важно имати информације: злонамерни људи их имају. Иначе, neocons су кукавичје јаје у репуликанској странци Америке, троцкисти, бољшевици који су се инфилтрирали. Распрострањен назив за њих је, чак и у мејнстрим медијима а поготово од стране правих конзервативаца у репуликанској партији је neocon Jews( неоконзервативни Јевреји, због великог броја Јевреја комуниста који су идеолошке вође овог покрета). Не подносе једни друге, благо речено.

https://nemanjarakas.wordpress.com/2016/07/09/iq-%D0%B4%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D1%83%D1%80%D0%B5%D1%92%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%B8-%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B0/

 

https://nemanjarakas.wordpress.com/2016/07/11/%D0%B1%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D1%81%D0%B0%D1%87%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%98-%D0%BD%D0%B0%D1%81-%D0%BE%D0%B4-%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%98%D0%B5-iq-%D0%B4%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2/

 

https://nemanjarakas.wordpress.com/2016/07/15/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D1%98%D0%B0-iq-%D0%B4%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D1%83%D1%80%D0%B5/

s.jpg

Advertisements