Вучићев план да од Срба направи заостало племе из џунгле

Premijer Aleksandar Vučić ponovo će primati građane u oktobru. Ovaj put to će biti u Nišu, kada u ovom gradu bude održana i sednica Vlade Srbije. – blic
Услед историјских, еволутивних и генетских разлога разне групе унутар људског рода развили су различите ситеме права, закона и доношења пресуда. За Европу и европске народе карактеристично је да се правни систем заснива на владавина права, за источно азијска друштва на систему процене, за афричка по систему хира.
Александар Вучић Србију потпуно отворено одвалачи од владавине и права и увлачи нас у неразвијени трећи свет не само фактички већ и ситемски: дакле, уколико имате проблем решење није у закону ( ‘Све судије да суде по законику, право, како пише у законику, а да не суде по страху од царства ми ‘- Душанов законик ) већ у вољи поглавице или врача.
Није ништа ново уствари да грађанин тражи пријем код пре свега народних посланика и представника локалне власти, али и код министра, председника, премијера… Уствари, да би систем уопште функционисао пожељно је да грађанин буде укључен, не само зато што су демократија и владавина права такав систем где сувереност припада баш појединцу који друштвеним уговором пребацује нека своја права друштву већ и због природних, логичних разлога: уколико посланик не жели да вас салуша и помогне – помогне у оквиру система, дакле не злоупотребљавајајући исти – више тај грађанин неће гласати за његову странку и рећи ће и другима какво је искуство имао. Укратко – здрав притисак на народне представнике. Ово што Вучић ради је нешто сасвим друго. Прво, у Србији има више од 7 милиона људи ( без Космета ) и није могуће да један човек чује свачији проблем а камоли да помогне сваком – дакле чак и под условом да су му намере чисте и да ради у доброј вери ово није могуће извести. Друго, циљ ове акције није да се помогне било коме већ је то акција државно-медијског апарата а чији је циљ у мањој мери подизање популарности господина Вучића а примарни циљ је рушење система владавине права и стварање не само деспостског и беззаконитог друштва већ и системски и културно примитивног и цивилизацијски назадног и неправедног. Ми нисмо племе из џунгле већ европска бела нација и не смемо дозволити да нам се одузима оно на чему смо ми а пре нас наши преци вековима радили. Истина је да је правосудна грана власти у Србији изузетно лоша, спора и деспотска и то није случајно, она је намерно тако дизајнирана али решење је поправити то а не спуштати нацију на ниво праисторије.

nemanjarakas@gmail.com

@nakamenjima

aleksandar_vucicw

Advertisements