закон о негирању геноцида -тиранија, цензура и лаж

СНС уз подршку ЛСВ и ЛДП покушава да донесе измену у кривичном закону и да уведе као кривично дело негирање геноцида а то је не само противуставно и противно једном од основних вредности слободарског српског народа а то је право на слободу говора и изражавање мишљења, него је и напад на науку, судски ситем, и најважније од свега на целокупан државни систем који подразумева поделу власти на судску извршну и законодавну. Ово је рушење владавине права, презумције невиности и пример да је ‘2+2=5’.
Ово је предлог текста: ‘„Ко јавно одобрава, негира постојање или значајно умањује тежину геноцида, злочина против човечности и ратних злочина… уколико су та кривична дела утврђена правноснажном пресудом суда у Србији или Међународног кривичног суда, казниће се затвором од шест месеци до пет година.’
Дакле, ‘уколико су та кривична дела утврђена правноснажном пресудом суда у Србији или Међународног кривичног суда’, кажу. Од када је то противзаконито сумњати у исправност одлуке суда? Судске грешке се дешавају. Од открића ДНК анализе много је невиних људи после година затвора ослобођено кривице јер је ДНК анализа показала у тим случајевима да нпр. телесне течности које су приказиване као доказ оптужбе ( иста крвна група ) није ДНК оптуженог. Свако има право да изрази сумњу у судску пресуду. Погледајмо само наш Уставни суд и њихове одлуке, много одлука које су донели не само да нису исправне већ су на граници велеиздаје и када би се извршила истрага видели бисмо да ли је тако или не.

На основу сличног закона у Немачкој су људи осуђивани на робију јер су тврдили да стрељање пољских официра у Катинској шуми нису извршили Немци већ бољшевици. Пре пар година, међутим, руски председник Путин се јавно извинуо Пољској због овог злочина. И зашто су онда ти људи били осуђени? Како је могуће оправдати овакве законе када и искуства из прошлости, не само паринцио владавине права, слободарство и здрав разум, показују да је лош и неправедан. Једноставно, није било дозвољено износити доказе. Ови законио и даље постоје и то што они постоје у неким економски и цивилизацијски напредним европским земљама не значи да су добри: напротив, ови закони су срамота. Многе европске земље имају закон којим се забрањује негирање холокауста: ови закони су специфични и уствари изузетак су од правила по коме је свако невин док се не докаже да је крив јер се узима као аксиом, унаред утврђена истина о којој уопште нема расправе, да су се ти злочини десили и да су се десили баш онако како је речено. Чувени британски историчар Дејвид Ирвинг је у Аустрији био о суђен и провео 11 месеци у затвору због предавања које је држао у тој земљи а где је износио своје доказе и мишљења. Пре нешто више од годину дана Немица од 87 година, Урсула Хавербек Вецел, је осуђена на 10 месеци затвора јер је негирала холокауст; о овоме сам писао 17. новембра 2015 и даћу пар цитата из поменутог текста као и линк
https://nemanjarakas.wordpress.com/2015/11/17/%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%BC-%D0%BD%D0%B0-87-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D1%9A%D1%83-%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D1%9A%D1%83-%D0%B8/
‘Због порицања холокауста, у Хамбургу осуђена осамдесетседмогодишња Урсула Хавербек Вецел, позната као ултрадесничарски активиста

Урсула Хавербек Вецел је инсистирала да да Аушвиц није био логор смрти и да жели да јој покажу доказе да је шест милиона Јевреја убијено.

„Да, ја сам то заиста рекла”, радосно је на суђењу у Хамбургу казала судији, тражећи чак од њега да докаже да је Аушвиц био логор смрти.

Судија јој је рекао да не може да дискутује с неким ко не може да прихвати чињенице, додајући: „То не треба да вам доказујем, као што не треба да вам доказујем да је Земља округла.” – политика

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Zatvor-za-baku-nacistu.sr.html
Госпођи Хавербек ускраћено је основно људско право, слобода говора. Осуђена је на 10 месеци затвора. То што је њен говор у најгорем случају одвратан и увредљив а у најбољем бављење историјом по правилима науке је потпуно неважно.
….
Колико год било тешко емоције овде не смеју бити умешане. То је наравно надљудски напор али научници и правници, поготово судије, имају ту обавезу, обавезу да буду потпуно непристрасни.
У Немачкој постоји закон који забрањује да се негира холокауст. У Британији и С.А.Д. нпр. а колико знам и у већини земаља такав закон не постоји. Како је могуће доћи до истине ако се брани да се говори о догађајима из прошлости? Шта ако се дође до некх нових сазнања? Шта ако стварно постоји завера? Како доказати?
….
Како је то штетно да било ко изнесе своје мишљење и / или доказе? Ако су нетачни биће оборени. Историја је наука и наука није наука ако стално не преиспитује и истражује. Како да истражује ако јој је то забрањено?
Осново правило науке је да се не верује ауторитетима већ доказима наједнставније и најтачније речено.
Ово правило је у 10. веку осмислио, методологију науке и својим радом оправдао арапски научник Алхазен, отац модерне науке.
У средњем веку људи су узимали као необориву истину Аристотелове тврдње засноване ни на чему, нпр. да је Земља равна.

‘Дужност човека који истражује списе научника, ако је истина његов циљ, јесте да се направи од себе непријатеља свега што чита, и, .. да напада претпоставке са свих страна. Он такође треба сумњати у себе као што обавља своју критичко преиспитивање , тако да он може избећи упадање у предрасуде или попустљивост.’ – Алхазен

‘Судија јој је рекао да не може да дискутује с неким ко не може да прихвати чињенице, додајући: „То не треба да вам доказујем, као што не треба да вам доказујем да је Земља округла.”
Да је овај судија био калиф за време Алхазена наука ко зна колико би векова заостала. Наравно да треба да се доказује да је Земља округла.
Да није тако не би учили о томе у основној школи а сама књига је недовољан доказ већ свако може да гледа ноћно небо и звезде, дању Сунце и његово кретање, зато имамо телескоп. Људи су током векова паљени на ломачи јер су тврдили да је Земља округла и њихови експерименти и докази никакву вреднност нису имали. – делови из текста истог аутора
Пре отприлике две године Нова странка је дала предлог скупштини да скупштина донесе резолуцију којом би се осудио геноцид Турске над Јерменима 1915. Не сећам се да ли сам тада још био члан политичког савета Нове странке или сам већ био поднео оставку али јавно сам био против овога – то није посао за скупштину поготово не без широке расправе и консултовање историчара, докумената, чињеница… На свету се нажалост десило много геноцида и када би наша скупштина доносила резолуцију о сваком то би било једино за шта има времена. Ова резолуција није прошла, већину је имала СНС и тад и ово значи да што се тиче Србије геноцид над Јерменима никада није извршен и свако може да прича како се то никада није десило док о неком другом геноциду не сме јер ће ићи у затвор шест месеци до пет година. Апсурд.
Да је само апсурд и глупост не би било тако страшно већ је страшно и опасно то што СНС ово ради намерно а у склопу њихове погане политике чији је циљ да се угаси сваки глас неслагања. Видимо шта раде и покушавају да ураде у скупштини. Ово ће бити само почетак. Увек иде тако: прво иде закон о забрани негирања геноцида јер ‘Он негира геноцид, он је нациста и нечовек.’ Прошла баба са колачима, та глупост не пали више. Има наравно и даље понеко ко може да поверује у то али ја том не могу помоћи, јер тај или је јако лоше информисан и не зна историју или је млади идеалиста коме емоције надвладавају разум или нема основни интелектуални капацитет да схвати. Слобода говора је апсолутна. Тачка. То подразумева да ће бити изговорене и написане и многе увредљиве и наопаке ствари али без слободе говоре као апслоутног права нема слободе и нормалног живота. Идеја о томе да слобода говора није апсолутна није само план СНС и СПС, за тај концепт се залаже и кукавичје  јаје убачено у демократски део  српске политике Саша Јанковић. Они раде заједно. Они ће заједно бити заустављени. Ако их не зауставимо онда то значи да смо невероватно слаби и да ћемо наставити путем који нас води већ последњих 100 година у нестанак као народа.
Уколико овај закон буде усвојен он ће бити противуставан јер забрањује слободу говора која је неотуђиво право стечено рођењем и самим овај закон биће ништаван. Треба се жалити Уставном суду у том случају али знајући судије нашег Уставног суда и процењујући на опснову њихових досадашњих одлука не треба очекивати да ће донети одлуку какву би морали по слову и духу нашег Устава.
Иначе, када смо код геноцида, Александар Вучић и цела наша власт су саучесници у геноциду белих Европљана (#whitegenocide) а који се спроводи већ дуже време а врхунац је инвазија наше земље и целе Европе од стране људи из Африке и Азије – мислим на такозвану мигранстку кризу. Наши су закони јасни, ови људи су пуштени и и даље се пуштају у Србију противно нашим законима. Ово је не само чин велеиздаје већ и геноцид јер декларација УН о геноциду каже у члану ц ‘
Смишљено наметање припадницима групе животних услова срачунатих да доведу до њеног физичког уништења у целини или делимично. ‘
Вучић и Мартиновић су вероватно добили уверавања од својих шефова који су испланирали и руководе овим геноцидом да се њима ништа неће десити али мало су се преварили јер су њихове газде присталице еугенике а физички изглед и понашање горепоменутих индивидуа такви да стварају утисак и оправдану сумњу да имају одређену дегенерацију и у свету за чије стварање раде били би у најмању руку стерилисани. Не могу да кажем да бих им дошао у помоћ у том случају.

154289_1628811032924_1613940_n

Advertisements