прсти у мармелади / smoking gun*

Пре две недеље послао сам канцеларији владе за јавне информације следећа питања. Одговори још нису дошли ако се нисам забројао по закону имају 15 дана али ако било какав одговор дође а морао би иначе ако одбију да ми дају одговоре и то је кршење закона . Зато закони и постоје није могуће крити име минстра npr. то је ван сваке памети.
to: office@civilnodrustvo.gov.rs
Поштовани,
поводом јавних изјава председника Владе а у вези delivery units-а молим Вас да ми одговорите
– да ли delivery units уопште постоје?
-ако постоје молим Вас да ми доставите имена тих људи и њихово држављанство.
-ако постоје који закон наше земље спомиње ову, назовимо је институцију?
Искрено
Немања Ракас
nemanjarakas@gmail.com, адреса, итд….

Ово је ‘smoking gun*’- пиштољ који се дими, израз који се користи међу људима који се баве правом у англосаксонској правној традицији. Значење је рекао бих јасно. Као ‘прсти у мармелади’ код нас, бар се мени чини да постоји такав израз.
Уколико је одгловор ‘да постоји, ово су имена тих људи ‘то је рушење уставног поретка јер наши закони не познају деливери јунитс. То је рушење уставног поретка или велеиздаја( кривични закон, Глава двадесет осма КРИВИЧНА ДЕЛА ПРОТИВ УСТАВНОГ УРЕЂЕЊА И БЕЗБЕДНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ), необично је то што је на отвореном. Ти људи нису изабрани од народне скупштине. Да би неко био извршна власт мора да буде изабран од стране директно бираних представника грађана који су им пренели суверенитет на овај начин. Велеиздаја.
Ако је одговор ‘не, не постоји’ то је признање лажи. Вучић ће тиме рећи ‘лагао сам’.
Пошто у нашим законима деливери јунит не постоји те је самим тим противзаконит.
У буџету не постоји нити може да постоји издатак под овим уносом тако да је окупациони премијер рекао да трошкове сносе неки Арапи. Ко су ти људи? Име и презиме. Под фирмом ‘Арапи’многе су ствари овде расродате или поклоњене. Ко су власници игл хилс ( eagle hills ) новоосноване фирме која је власник права на Београд на води? Да нису којим случајем велики деоничари неке шел корпорације које када се истраже види се да су прави власници, не знам, на пример Горан Весић. Александар Вучић, Мајкл Кирби или неки чланови њихових породица? Где су те паре? Постоје ли? Ако постоје да видимо признанице. И признанице су смокинг гун, било да постоје или не постоје. Ако постоје оне су доказ да је Вучић примио новац од стране силе или страног држављанина у замену за незаконито мењање уставног поретка републике. Иако постоји у закону нема члана Устава који је постојао у прошлом уставу да ‘нико не сме потписати капитулацију или окупацију републике Србије или њеног дела’али постоји необавезујућа преамбула. Пригодно, јел да? Иначе баш због горепоменуте клаузуле прошлиог устава нико од државних званичника није смео да потпише кумановски споразум већ су послали генерала Велизара Марјановића, ако се некоме буде судило да имају какав такав основ за одбрану. У том случају морају да постоје и признанице људи из деливери јунитса да су тај новац пшримили.
Постоје многе комбинације и ниједна није добра.
– Деливери јунитс не постоје Вучић рекао Арапима да постоје узео новац и задржао све за себе и своју овдашњу екипу
– Не постоје не постоје ни Арапи који су то платили – постоје ли онда Арапи иза 400 хектара поклоњене им земље? Да ли то значи да је зато земље неузорана? Арапи који од 3,5 милијарди улагања у лоповлук и измишљотину названу Београд на води преко ноћи тек тако самњују износ на 150 милиона евра?
Много је комбинација, просто као нека игра само што није игра него наши животи.

*ово је додатак, неколико сати касније, уствари исправка. мислим да сам погрешио назив, назив је ‘метак у главу’ тј. head shot

423392_3125044317821_1552797013_n